Przyjęcia okolicznościoweKonferencje i bankiety Imprezy firmoweSpotkania biznesowe i uroczyste obiady po obronie tytuów naukowychStoły szwedzkieGrupy turystyczne

Grupy turystyczne

Tradycyjna kuchnia polska, wystrój zatrzymujący czas minionej epoki, świetna lokalizacja w samym centrum Krakowa sprawiają, że restauracja Kawaleria to idealne miejsce na obiad czy kolację w trakcie zwiedzania magicznych zabytków Krakowa. Zapraszamy do współpracy biura podróży i indywidualne grupy zorganizowane powyżej 30 osób. Zestawy trzy lub czterodaniowe zawierają smaczne potrawy kuchni polskiej, a wodę mineralną zapewniamy w cenie. Jesteśmy jednym z nielicznych miejsc w Krakowie gdzie nawet 100 osób może zasiąść w jednej sali, a w całej restauracji mamy możliwość przygotowania posiłku dla 145 osób. Przy grupach do 50 osób  istnieje możliwość zaaranżowania miejsca dla występu zespołu folklorystycznego, co z pewnością uatrakcyjni gościom wieczór spędzony w samym centrum Krakowa.

MENU W KWOCIE 48 PLN / OSOBĘ:

ZUPY:
• Krupnik z ziemniakami zabielany (danie wegetariańskie)
• Zupa jarzynowa z płateczkami (danie wegetariańskie)
• Barszcz ukraiński z ziemniakami (danie wegetariańskie)

DANIA GŁÓWNE:
• Pierogi ruskie (danie wegetariańskie)
• Pierogi z kapustą i grzybami (danie wegetariańskie)
• Pierogi ze szpinakiem (danie wegetariańskie)
• Gołąbki w sosie pomidorowym
• Naleśniki z pieczarkami i warzywami zapiekane z serem i sosem paprykowym (danie wegetariańskie)

DESERY:
• Jabłko pieczone z cynamonem i bitą śmietaną
• Galaretka owocowa z bitą śmietaną
• Sałatka owocowa z bitą śmietaną

MENU W KWOCIE 56 PLN / OSOBĘ:

ZUPY:
• Zupa cebulowa (danie wegetariańskie)
• Zupa ogórkowa (danie wegetariańskie)
• Rosół z makaronem

DANIA GŁÓWNE:
• Pieczone udko z kurczaka z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej
• Gulasz drobiowy z warzywami podany na makaronie
• Spaghetti bolognese

DESERY:
• Szarlotka domowa
• Lody z bitą śmietaną
• Delikatny mus śmietankowo – truskawkowy

MENU W KWOCIE 61 PLN / OSOBĘ:

ZUPY:
• Krem kalafiorowy (danie wegetariańskie)
• Zupa pieczarkowa (danie wegetariańskie)
• Zupa pomidorowa(danie wegetariańskie)

DANIA GŁÓWNE:
• Zrazy zawijane z farszem cebulowym w sosie kminkowym z ziemniakami i surówką z kapusty czerwonej
• Schab pieczony z sosem myśliwskim z gotowanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną
• Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym z kopytkami i sałatką colesław
• Filet z mintaja panierowany z frytkami i surówką z kapusty kiszonej

DESERY:
• Szarlotka domowa
• Lody z bitą śmietaną
• Delikatny mus śmietankowo – truskawkowy

MENU W KWOCIE 65 PLN / OSOBĘ:

ZUPY:
• Zupa z groszku łuskanego z grzankami (danie wegetariańskie)
• Zupa szczawiowa (danie wegetariańskie)
• Żurek staropolski

DANIA GŁÓWNE:
• Schab pieczony z sosem grzybowym z puree ziemniaczanym i modrą kapustą
• Żeberka wieprzowe w sosie z palonego czosnku z opiekanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną
• Filet z indyka w sosie z zielonego pieprzu z puree ziemniaczanym i surówką z białej kapusty

DESERY:
• Panna Cotta z sosem truskawkowym
• Mus czekoladowy z sosem wiśniowym
• Sorbet mango z marakują z bitą śmietaną

MENU W KWOCIE 79 PLN / OSOBĘ:

PRZYSTAWKI:
• Pasztet pieczony z suszoną żurawiną w sosie tatarskim
• Śledź z cebulką w śmietanie z jabłkiem (danie wegetariańskie)
• Rolada z kurczaka z suszonymi śliwkami w sosie ze słodkiej papryki
• Sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret (danie wegetariańskie)

ZUPY:
• Krem brokułowy z grzankami (danie wegetariańskie)
• Żurek staropolski
• Krem pomidorowo – selerowy (danie wegetariańskie)

DANIA GŁÓWNE:
• Rolada schabowa z pikantnym farszem porowym podana z puree ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi
• Udziec indyczy ze szpinakiem w sosie czosnkowym z ryżem i warzywami
• Filet z kurczaka w sosie porowo-jabłkowym z ziemniakami opiekanymi i bukietem sałat

DESERY:
• Panna Cotta z sosem truskawkowym
• Mus czekoladowy z sosem wiśniowym
• Sorbet mango z marakują z bitą śmietaną

W CENIE ZESTAWÓW WODA MINERALNA NIEGAZOWANA
KAWA LUB HERBATA 7,00 PLN / OSOBĘ
PIECZYWO 2,00 PLN / OSOBĘ