Przyjęcia okolicznościoweKonferencje i bankiety Imprezy firmoweSpotkania biznesowe i uroczyste obiady po obronie tytuów naukowychStoły szwedzkieKolacje - zestawy menuGrupy turystyczne

Grupy turystyczne

Tradycyjna kuchnia polska, wystrój zatrzymujący czas minionej epoki, świetna lokalizacja w samym centrum Krakowa sprawiają, że restauracja Kawaleria to idealne miejsce na obiad czy kolację w trakcie zwiedzania magicznych zabytków Krakowa. Zapraszamy do współpracy biura podróży i indywidualne grupy zorganizowane powyżej 30 osób. Zestawy trzy lub czterodaniowe zawierają smaczne potrawy kuchni polskiej, a wodę mineralną zapewniamy w cenie. Jesteśmy jednym z nielicznych miejsc w Krakowie gdzie nawet 100 osób może zasiąść w jednej sali, a w całej restauracji mamy możliwość przygotowania posiłku dla 145 osób. Przy grupach do 50 osób  istnieje możliwość zaaranżowania miejsca dla występu zespołu folklorystycznego, co z pewnością uatrakcyjni gościom wieczór spędzony w samym centrum Krakowa.

MENU W KWOCIE 42 PLN / OSOBĘ:

ZUPY:
Krupnik z ziemniakami zabielany (danie wegetariańskie)
Zupa jarzynowa z płateczkami (danie wegetariańskie)
Barszcz ukraiński z ziemniakami (danie wegetariańskie)

DANIA GŁÓWNE:
Pierogi ruskie (danie wegetariańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami (danie wegetariańskie)
Pierogi ze szpinakiem (danie wegetariańskie)
Gołąbki w sosie pomidorowym
Naleśniki z pieczarkami i warzywami zapiekane z serem i sosem paprykowym (danie wegetariańskie)

DESERY:
Jabłko pieczone z cynamonem i bitą śmietaną
Galaretka owocowa z bitą śmietaną
Sałatka owocowa z bitą śmietaną

MENU W KWOCIE 49 PLN / OSOBĘ:

ZUPY:
Zupa cebulowa (danie wegetariańskie)
Zupa ogórkowa (danie wegetariańskie)
Rosół z makaronem

DANIA GŁÓWNE:
Pieczone udko z kurczaka z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej
Gulasz drobiowy z warzywami podany na makaronie
Spaghetti bolognese

DESERY:
Szarlotka domowa
Lody z bitą śmietaną
Delikatny mus śmietankowo – truskawkowy

MENU W KWOCIE 54 PLN / OSOBĘ:

ZUPY:
Krem kalafiorowy (danie wegetariańskie)
Zupa pieczarkowa (danie wegetariańskie)
Zupa pomidorowa(danie wegetariańskie)

DANIA GŁÓWNE:
Zrazy zawijane z farszem cebulowym w sosie kminkowym z ziemniakami i surówką
z kapusty czerwonej
Schab pieczony z sosem myśliwskim z gotowanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną
Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym z kopytkami i sałatką colesław
Filet z mintaja panierowany z frytkami i surówką z kapusty kiszonej

DESERY:
Szarlotka domowa
Lody z bitą śmietaną
Delikatny mus śmietankowo – truskawkowy

MENU W KWOCIE 63 PLN / OSOBĘ:

ZUPY:
Zupa z groszku łuskanego z grzankami (danie wegetariańskie)
Zupa szczawiowa (danie wegetariańskie)
Żurek staropolski

DANIA GŁÓWNE:
Schab pieczony z sosem grzybowym z puree ziemniaczanym i modrą kapustą
Żeberka wieprzowe w sosie z palonego czosnku z opiekanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną
Filet z indyka w sosie z zielonego pieprzu z puree ziemniaczanym i surówką z białej kapusty

DESERY:
Sernik z kruszonką z musem malinowym
Panna Cotta z sosem truskawkowym
Mus czekoladowy z sosem wiśniowym

MENU W KWOCIE 76 PLN / OSOBĘ:

PRZYSTAWKI:
Pasztet pieczony z suszoną żurawiną w sosie tatarskim
Śledź z cebulką w śmietanie z jabłkiem (danie wegetariańskie)
Rolada z kurczaka z suszonymi śliwkami w sosie ze słodkiej papryki
Sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret (danie wegetariańskie)

ZUPY:
Krem brokułowy z grzankami (danie wegetariańskie)
Żurek staropolski
Krem pomidorowo – selerowy (danie wegetariańskie)

DANIA GŁÓWNE:
Rolada schabowa z pikantnym farszem porowym podana z puree ziemniaczanym
i buraczkami zasmażanymi
Udziec indyczy ze szpinakiem w sosie czosnkowym z ryżem i warzywami
Filet z kurczaka w sosie porowo-jabłkowym z ziemniakami opiekanymi i bukietem sałat

DESERY:
Sernik z kruszonką z musem malinowym
Panna Cotta z sosem truskawkowym
Mus czekoladowy z sosem wiśniowym



W CENIE ZESTAWÓW WODA MINERALNA NIEGAZOWANA
KAWA LUB HERBATA 5,00 PLN / OSOBĘ
PIECZYWO 1,00 PLN / OSOBĘ