MenuKarta winDrinkiAlkoholeNapoje zimne i gorące

Menu

Przystawki zimne

Carpaccio wołowe z tartym serem Parmezan i rukolą 130g32 zł
Tatar z Matiasa z gorczycą i kwaśną śmietaną 150g27 zł

Sałaty

Sałatka z kurczakiem marynowanym w sosie Worchestershire podana z suszonymi pomidorami i kozim serem zapieczonym na grzance 300g36 zł
Sałatka z zapieczoną mozarellą panierowaną w maku i sezamie z czarnuszką podana z kiełkami i prażonymi ziarnami dyni i słonecznika 300g32 zł

Przystawki gorące

Roladki z bakłażana zapiekane z mozzarellą podane z sosem z pieczonej papryki i pomidora 150g32 zł
Pierożki z farszem z dzika w aromacie jałowca podane z puree z grzybów 200g29 zł
Wolno pieczony szarpany karczek ze słodką cebulą i kminkiem podany z chrupiącą bułeczką i piklowaną marchwią 200g25 zł

Zupy

Chłodnik z botwinki na maślance z jajkiem 250 ml21 zł
Krem z pietruszki z dodatkiem gruszki i oliwą szczypiorkową 250ml23 zł
Tradycyjny żurek staropolski z jajkiem 250ml21 zł

Dania główne

Pół kaczki pieczone podane z sałatką z pieczonego buraka i rabarbaru z granatem, serem Rokpol i pestkami dyni z sosem porzeczkowym 350/600g62 zł
Karczek z dzika pieczony podany z sosem własnym, pęczotto z borowikami i sałatką z roszponki z marynowanymi burakami 160/400g57 zł
Króliczy skok duszony w śmietanie podany z kremowymi ziemniaczkami z czosnkiem 230/400g54 zł
Pieczeń cielęca marynowana w białym winie podana z sałatką z młodych ziemniaków, ogórka i chrzanu 160/350g59 zł
Policzki wołowe duszone w winie podane z sałatką z kiszonej kapusty i pierogami z kaszą gryczaną 180/400g48 zł
Żeberka wieprzowe marynowane w sosie BBQ z frytkami podane z ogórkiem małosolnym, piklowaną kalarepą i czerwoną cebulką 300/500g45 zł
Filet z kurczaka z sałatką z komosy ryżowej i kalafiora z winegretem koperkowym podany z serkiem bazyliowo - pomidorowym 180/350g39 zł

Ryby

Pstrąg w całości podany z lekką sałatką z kaszy kus kus, pieczonej papryki, ogórka, rzodkiewki wraz z dipem jogurtowo - czosnkowym 300/400g 42 zł
Filet z łososia podany z sałatką z kopru włoskiego i jabłka z serem Parmezan 180/350g52 zł

Dania bezmięsne

Placki szpinakowo - gryczane z sosem pieprzowym i sałatami 3szt.37 zł
Tarta warzywna podana z bukietem sałat 250g32 zł
Strudel z łososiem i serem ricotta podany w aromacie rozmarynu 250g34 zł

Menu dla dzieci

Złocisty filet z kurczaka panierowany z roześmianymi ziemniaczanymi buźkami i mizerią 80/190g28 zł
Spaghetti z pomidorowym sosem 350g23 zł

Desery

Tarta z rabarbarem i lodami waniliowymi 170g21 zł
Sernik miętowy z gorzką czekoladą i sosem z kiwi 170g19 zł
Torcik czekoladowy z orzechami włoskimi podany z sosem wiśniowym i bitą śmietaną 150g21 zł
Lody orzechowo - klonowe z bitą śmietaną 170g23 zł
Lody z białej czekolady z sosem malinowym 170g23 zł
Sorbet mango z marakują podany z sosem truskawkowym 170g22 zł