MenuKarta winDrinkiAlkoholeNapoje zimne i gorące

Menu

Przystawki zimne

Carpaccio wołowe z tartym serem Parmezan i rukolą 130g27 zł
Grillowane filety z sandacza marynowane w pieczarkach i suszonych pomidorach 150g26 zł
Pasztet z czerwonej fasoli z suszonymi grzybami z sosem z wiśni, rozmarynu i imbiru 150g25 zł
Terrina z golonki podana z puree chrzanowym i sałatką z piklowanej kalarepy 180g24 zł

Sałaty

Sałatka z kaczką marynowaną w śliwkach z prażonymi orzechami nerkowca i sezamem oraz majerankowym sosem winegret 300g31 zł
Sałatka z kurczakiem marynowanym w sosie Worchestershire podana z suszonymi pomidorami i kozim serem zapieczonym na grzance 300g29 zł
Sałatka z zapieczoną mozarellą panierowaną w maku i sezamie z czarnuszką podana z kiełkami i prażonymi ziarnami dyni i słonecznika 300g26 zł

Przystawki gorące

Pieczone śliwki w boczku serwowane na dwa sposoby w emulsji porto 150g24 zł
Roladki z bakłażana zapiekane z mozzarellą podane z sosem z pieczonej papryki i pomidora 150g24 zł
Pierożki z farszem z dzika w aromacie jałowca podane z puree z grzybów 200g23 zł

Zupy

Chłodnik z pieczonej botwinki z wędzoną śliwką i kozim twarożkiem 250ml16 zł
Zupa z zielonego groszku z miętą i rabarbarem prażonym na miodzie gryczanym 250ml16 zł
Zupa rybna podana z młodymi warzywami 250ml16 zł

Dania główne

Królicze skoki duszone w śmietanie z koperkiem podane z sałatką z bobu i pesto z prażonej dymki 230/500g49 zł
Turnedo z polędwicy w sosie z zielonego pieprzu podane z duszoną w maśle młodą pietruszką i sałatką z rukwi wodnej, roszponki i kiełków buraka 160/400g64 zł
Pół kaczki pieczone z sosem śliwkowym podane z puree z kapusty czerwonej, piklowaną cebulką i młodymi ziemniakami z koperkiem 550/950g54 zł
Pieczeń cielęca marynowana w białym winie podana z aioli z batatami i sałatką z jarmużu, kalarepy i młodej marchwi 160/350g49 zł
Polędwiczka wieprzowa podana z kurkami, zieloną fasolką szparagową, szarymi kluseczkami i sosem na zakwasie żytnim 160/400g47 zł
Żeberka wieprzowe marynowane w sosie BBQ z domowymi frytkami i sałatką z ogórka małosolnego 300/500g39 zł
Policzki wieprzowe duszone podane z pierogami z kaszą gryczaną i sałatką z kiszonej kapusty i liści szpinaku z dresingiem dijon 180/450g38 zł
Filet z kurczaka z serkiem bazyliowym podany z sałatką z młodych ziemniaków i zielonych szparagów 170/300g34 zł

Ryby

Pstrąg w całości podany z gotowanymi, kremowymi warzywami 300/500g39 zł
Pieczony filet z łososia podany ze szpinakiem duszonym w śmietanie oraz sałatką z kalafiora, rzodkiewki i szparag 180/350g49 zł

Dania bezmięsne

Placki szpinakowo - gryczane z sosem kurkowym i sałatami 3szt.32 zł
Tarta grzybowo - porowa podana z bukietem sałat 250g27 zł
Pierogi z łososiem i serem ricotta podane w aromacie rozmarynu 250g28 zł

Menu dla dzieci

Złocisty filet z kurczaka panierowany z roześmianymi ziemniaczanymi buźkami i mizerią 80/190g21 zł
Spaghetti z pomidorowym sosem 350g18 zł

Desery

Paj rabarbarowy z lodami waniliowymi i bitą śmietaną 170g17 zł
Tarta cytrynowa z bezą 170g15 zł
Mus z białej czekolady z malinami 150g15 zł
Mrożony nugat z orzechami 150g17 zł
Sorbet mango z marakują podany z sosem malinowym 170g16 zł
Lody Caffe Latte z likierem migdałowym 170g17 zł