MenuKarta winDrinkiAlkoholeNapoje zimne i gorące

Menu

Przystawki zimne

Carpaccio wołowe z tartym serem Parmezan i rukolą 130g27 zł
Łosoś marynowany w białym winie i pomarańczach podany z sałatką z mango, limonki i chili 140g27 zł

Sałaty

Sałatka z kurczakiem marynowanym w sosie Worchestershire podana z suszonymi pomidorami i kozim serem zapieczonym na grzance 300g29 zł
Sałatka z zapieczoną mozarellą panierowaną w maku i sezamie z czarnuszką podana z kiełkami i prażonymi ziarnami dyni i słonecznika 300g26 zł

Przystawki gorące

Ptyś z musem z sera Rokpol podany z orzechami w słonym karmelu i marynowaną cebulką 140g24 zł
Pierożki z farszem z dzika w aromacie jałowca podane z puree z grzybów 200g23 zł
Wolno pieczony szarpany karczek ze słodką cebulą i kminkiem podany z chrupiącą bułeczką i piklowaną marchwią 200g21 zł

Zupy

Krem z pieczonych białych warzyw z palonym porem 250ml15 zł
Aromatyczna zupa z grzybów suszonych z makaronowymi płateczkami 250ml18 zł
Tradycyjny żurek staropolski z jajkiem 250ml16 zł

Dania główne

Królicze skoki w sosie kurkowym podane z pieczonym batatem ze szpinakiem 230/400g49 zł
Karczek z dzika pieczony podany z sosem własnym, pęczotto z borowikami i sałatką z roszponki z marynowanymi burakami 160/400g51 zł
Turnedo z polędwicy wołowej w sosie serowym podane z krokiecikami ziemniaczanymi i brukselką smażoną z boczkiem 160/400g64 zł
Pół kaczki pieczone podane z sosem agrestowym, karmelizowanymi burakami i puree z pasternaka 550/950g54 zł
Pieczeń cielęca w sosie borowikowym podana z duszonym jarmużem i marynowaną dynią 160/350g49 zł
Policzki wołowe duszone w winie podane z kiszoną czerwoną kapustą i pierogami z kaszą gryczaną 180/450g42 zł
Żeberka wieprzowe marynowane w sosie BBQ z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną 300/500g39 zł
Filet z kurczaka z sosem orzechowym podany z razowymi kopytkami i bukietem sałat 180/350g34 zł

Ryby

Pstrąg w całości podany z sałatką ze słodko-kwaśnego selera, orzechami laskowymi i rukolą 300/400g 39 zł
Filet z łososia z pieczonym topinamburem i czarnym makaronem z pomidorkami cherry 180/350g49 zł

Dania bezmięsne

Placki szpinakowo - gryczane z sosem borowikowym i sałatami 3szt.32 zł
Tarta grzybowo - porowa podana z bukietem sałat 250g27 zł
Pierogi z łososiem i serem ricotta podane w aromacie rozmarynu 250g28 zł

Menu dla dzieci

Złocisty filet z kurczaka panierowany z roześmianymi ziemniaczanymi buźkami i mizerią 80/190g21 zł
Spaghetti z pomidorowym sosem 350g18 zł

Desery

Mus z domowego twarożku z migdałami i rodzynkami w likierze Amaretto 120g17 zł
Tarta czekoladowo-orzechowa z syropem klonowym 150g16 zł
Szarlotka z cynamonem i rodzynkami podana na ciepło z sosem angielskim 160g15 zł
Sorbet mango z marakują podany z sosem malinowym 170g16 zł