MenuKarta winDrinkiAlkoholeNapoje zimne i gorące

Menu

Przystawki zimne

Carpaccio wołowe z tartym serem Parmezan i rukolą 130g27 zł
Pasztet z czerwonej fasoli z suszonymi grzybami z sosem z wiśni, rozmarynu i imbiru 150g25 zł
Tatar z Matiasa z gorczycą i kwaśną śmietaną 150g24 zł

Sałaty

Sałatka z kaczką marynowaną w śliwkach z prażonymi orzechami nerkowca i sezamem oraz majerankowym sosem winegret 300g31 zł
Sałatka z kurczakiem marynowanym w sosie Worchestershire podana z suszonymi pomidorami i kozim serem zapieczonym na grzance 300g29 zł
Sałatka z zapieczoną mozarellą panierowaną w maku i sezamie z czarnuszką podana z kiełkami i prażonymi ziarnami dyni i słonecznika 300g26 zł

Przystawki gorące

Roladki z bakłażana zapiekane z mozzarellą podane z sosem z pieczonej papryki i pomidora 150g24 zł
Pierożki z farszem z dzika w aromacie jałowca podane z puree z grzybów 200g23 zł
Wolno pieczony szarpany karczek ze słodką cebulą i kminkiem podany z chrupiącą bułeczką i piklowaną marchwią 200g21 zł

Zupy

Chłodnik z botwinki na maślance z jajkiem 250ml16 zł
Zupa z zielonego groszku z miętą i rabarbarem prażonym na miodzie gryczanym 250ml16 zł
Zupa z młodych warzyw z chrzanową śmietanką 250ml16 zł

Dania główne

Królicze skoki duszone w śmietanie podane z pieczonym pasternakiem i słodkim ziemniakiem z sosem vinegar i kaparami 230/400g49 zł
Karczek z dzika pieczony podany z sosem własnym, pęczotto z borowikami i sałatką z roszponki z marynowanymi burakami 160/400g51 zł
Turnedo z polędwicy wołowej z sosem borowikowym podane z puree z kalafiora i sałatką z fasolki szparagowej, dressingiem z rukoli i świeżym topinamburem 160/400g64 zł
Pół kaczki pieczone podane z sałatką z pieczonego buraka i rabarbaru z granatem, serem Rokpol i pestkami dyni z sosem porzeczkowym 350/600g54 zł
Pieczeń cielęca marynowana w białym winie podana z aromatyczną sałatką z młodej kapusty, mango i awokado 160/350g49 zł
Policzki wołowe duszone w winie podane z kiszoną czerwoną kapustą i pierogami z kaszą gryczaną 180/450g42 zł
Żeberka wieprzowe marynowane w sosie BBQ z domowymi frytkami i sałatką z ogórka małosolnego 300/500g39 zł
Filet z kurczaka z sałatką z komosy ryżowej i kalafiora z winegretem koperkowym podany z serkiem bazyliowo – pomidorowym 180/350g34 zł

Ryby

Pstrąg w całości podany z grillowanymi warzywami, serem typu feta i miętą 300/400g 39 zł
Filet z łososia z młodymi ziemniakami i zieloną sałatką fasolową podaną na ciepło 180/350g49 zł

Dania bezmięsne

Placki szpinakowo - gryczane z sosem borowikowym i sałatami 3szt.32 zł
Tarta grzybowo - porowa podana z bukietem sałat 250g27 zł
Pierogi z łososiem i serem ricotta podane w aromacie rozmarynu 250g28 zł

Menu dla dzieci

Złocisty filet z kurczaka panierowany z roześmianymi ziemniaczanymi buźkami i mizerią 80/190g21 zł
Spaghetti z pomidorowym sosem 350g18 zł

Desery

Tarta z rabarbarem i lodami waniliowymi 170g16 zł
Sernik miętowy z gorzką czekoladą i sosem z kiwi 170g16 zł
Beza z kremem borówkowym z mascarpone podana z sosem z czarnej porzeczki 150g17 zł
Lody z białej czekolady z sosem malinowym 170g17 zł
Sorbet mango z marakują podany z sosem truskawkowym 170g16 zł