MenuKarta winDrinkiAlkoholeNapoje zimne i gorące

Menu

Przystawki zimne

Carpaccio wołowe z tartym serem Grana Padano i rukolą 120g34 zł
Filety z matiasa z ogórkiem zielonym, selerem naciowym i suszonymi pomidorami w marynacie curry 120g26 zł

Sałaty

Sałatka z kurczakiem marynowanym w sosie Worchestershire podana z suszonymi pomidorami i kozim serem zapieczonym na grzance 270g38 zł
Sałatka z zapieczoną mozarellą panierowaną w maku i sezamie z czarnuszką podana z kiełkami i prażonymi ziarnami dyni i słonecznika 270g32 zł

Przystawki gorące

Pierożki z farszem z dzika w aromacie jałowca 120g31 zł
Wolno pieczony szarpany karczek ze słodką cebulą i kminkiem podany z chrupiącą bułeczką i piklowaną marchwią 200g28 zł

Zupy

Zupa szczawiowa z twarożkiem 250 ml21 zł
Krem z pietruszki z dodatkiem gruszki i oliwą szczypiorkową 250ml21 zł
Zupa serowa na białym winie z boczkiem podana z grzanką 250ml23 zł

Dania główne

Pieczeń cielęca w sosie kurkowym podana z grillowanymi korzeniowymi warzywami i chrupkami z jarmużu 350g62 zł
Karczek z dzika pieczony z winnym sosem z placuszkami z kaszy, sera pleśniowego i pestek dyni podany z glazurowanym burakiem z miodem i octem balsamicznym 400g57 zł
Króliczy skok duszony w sosie własnym podany z fasolą, marchwią i suszoną śliwką 400g54 zł
Pół kaczki pieczone podane z sosem porzeczkowym, puree jabłkowym i czerwoną kapustą w winie z żurawiną 640g64 zł
Policzki wołowe duszone w winie podane z sałatką z kiszonej kapusty i pierogami z kaszą gryczaną 450g56 zł
Filet z kurczaka marynowany podany z sosem pieprzowym z puree marchewkowo-morelowym i chrustem z ziemniaka z solą cytrynową i rozmarynem 350g42 zł
Żeberka wieprzowe marynowane w sosie BBQ z domowymi frytkami i kapustą zasmażaną 400g52 zł
Tradycyjny kotlet schabowy podany z puree ziemniaczanym i kapustą zasmażaną 480g34 zł

Ryby

Pstrąg w całości podany z sałatką ze słodko-kwaśnego selera, orzechami laskowymi i rukolą 400g 47 zł
Filet z łososia z ciastkiem z pora i pastą tahini podany z smażoną rukolą z pomidorami i cytryną 350g58 zł

Dania bezmięsne

Placki szpinakowo - gryczane z sosem pieprzowym i sałatami 3szt.38 zł
Tarta z boczniakami, camembertem i porem 250g 34 zł
Strudel z łososiem i serem ricotta podany w aromacie rozmarynu 250g38 zł

Menu dla dzieci

Złocisty filet z kurczaka panierowany z roześmianymi ziemniaczanymi buźkami i mizerią 190g28 zł
Spaghetti z sosem pomidorowym 250g23 zł

Desery

Krucha tarta z kremem i zapieczonymi jabłkami 120g21 zł
Torcik czekoladowy z orzechami włoskimi podany z sosem wiśniowym i bitą śmietaną 150g23 zł
Piernik z polewą czekoladową przekładany powidłami śliwkowymi 130g21 zł
Lody z białej czekolady z sosem malinowym 170g24 zł
Sorbet mango z marakują podany z sosem wiśniowym 170g22 zł