Menu
Przystawki zimne
Carpaccio wołowe z serem Grana Padano i rukolą 120g | 39 zł |
Tatar z Matiasa z gorczycą i kwaśną śmietaną 120g | 28 zł |
Sałaty
Sałatka z kurczakiem marynowanym w sosie worchestershire, suszonymi pomidorami i kozim serem zapieczonym na grzance 270g | 42 zł |
Sałatka z zapieczoną mozarellą panierowaną w maku i sezamie z czarnuszką, kiełkami, prażonymi ziarnami dyni i słonecznika 270g | 35 zł |
Przystawki gorące
Roladki z bakłażana nadziewane ciecierzycą i tuńczykiem z pastą z awokado i limonki 140g | 36 zł |
Pierożki z farszem z dzika w aromacie jałowca 120g | 34 zł |
Szarpany karczek ze słodką cebulą i kminkiem z chrupiącą bułeczką i piklowaną marchwią 200g | 32 zł |
Zupy
Krem z zielonego groszku z miętą i rabarbarem 250ml | 24 zł |
Krem pomidorowy z pesto bazyliowym 250ml | 24 zł |
Krem z kalafiora z grzanką ziołową i oliwą chili 250ml | 24 zł |
Dania główne
Stek z polędwicy wołowej z sosem rokitnikowo-gorczycowym, grillowaną cukinią i pomidorem concasse 370g | 98 zł |
Policzki wołowe w winie z sałatką z kiszonej kapusty i pierogami z kaszą gryczaną 450g | 62 zł |
Karczek z dzika w czerwonym winie z pęczotto z borowikami i bukietem sałat 370g | 57 zł |
Pół kaczki z sosem teriyaki, karmelizowanymi morelami i puree z selera 450g | 72 zł |
Pieczeń cielęca w sosie z białego wina z sałatką z fasolki szparagowej z kaparami i puree z batatów 350g | 64 zł |
Króliczy skok w sosie własnym z puree marchewkowo-morelowym i sałatką z sosem winegret 370g | 58 zł |
Żeberka wieprzowe marynowane w sosie BBQ z frytkami i ogórkiem małosolnym 400g | 58 zł |
Filet z kurczaka w ziołach z młodymi ziemniakami z koperkiem i duszoną kalarepą w śmietanie 350g | 46 zł |
Ryby
Pstrąg w całości z sałatką ze słodko-kwaśnego selera, orzechami laskowymi i rukolą 400g | 48 zł |
Filet z łososia z ciastkiem z pora i pastą tahini, smażoną rukolą, pomidorami i cytryną 350g | 64 zł |
Dania bezmięsne
Placki szpinakowo - gryczane z sosem pieprzowym i sałatami 3szt. | 42 zł |
Tarta z boczniakami, camembertem i porem 250g | 38 zł |
Strudel z łososiem i serem ricotta w aromacie rozmarynu 250g | 42 zł |
Menu dla dzieci
Filet z kurczaka panierowany z roześmianymi ziemniaczanymi buźkami i mizerią 190g | 32 zł |
Spaghetti z sosem pomidorowym 250g | 28 zł |
Desery
Pudding kokosowy z nasionami chia i musem z pieczonego rabarbaru z wanilią 120g | 25 zł |
Mus z domowego twarożku z migdałami i rodzynkami w likierze Amaretto 120g | 25 zł |
Torcik czekoladowy z orzechami włoskimi, sosem wiśniowym i bitą śmietaną 150g | 27 zł |
Lody z białej czekolady z sosem malinowym 170g | 28 zł |
Sorbet mango z marakują z sosem wiśniowym 170g | 26 zł |
Lody orzechowo – klonowe z bitą śmietaną 170g | 28 zł |