MenuKarta winDrinkiAlkoholeNapoje zimne i gorące

Menu

Przystawki zimne

Carpaccio wołowe z tartym serem Parmezan i rukolą 130g28 zł
Śledź marynowany w zakwasie barszczu czerwonego podany z puree z jabłka i chipsem piernikowym 140g25 zł

Sałaty

Sałatka z kurczakiem marynowanym w sosie Worchestershire podana z suszonymi pomidorami i kozim serem zapieczonym na grzance 300g32 zł
Sałatka z zapieczoną mozarellą panierowaną w maku i sezamie z czarnuszką podana z kiełkami i prażonymi ziarnami dyni i słonecznika 300g29 zł

Przystawki gorące

Pierożki z farszem z dzika w aromacie jałowca podane z puree z grzybów 200g24 zł
Wolno pieczony szarpany karczek ze słodką cebulą i kminkiem podany z chrupiącą bułeczką i piklowaną marchwią 200g23 zł

Zupy

Zupa szczawiowa z buncem 250ml16 zł
Aromatyczny krem z borowików podany z grzanką 250ml18 zł
Tradycyjny żurek staropolski z jajkiem 250ml17 zł

Dania główne

Króliczy skok w sosie kurkowym podany z pieczonymi zimowymi warzywami z dressingiem anchois 230/400g49 zł
Karczek z dzika pieczony podany z sosem własnym, pęczotto z borowikami i sałatką z roszponki z marynowanymi burakami 160/400g52 zł
Turnedo z polędwicy wołowej w sosie serowym podane z krokiecikami ziemniaczanymi i sałatką z brukselki z suszonymi śliwkami 160/400g74 zł
Pół kaczki pieczone podane z sosem porzeczkowym, z puree z selera i pieczoną czerwoną kapustą 550/950g56 zł
Pieczeń cielęca w sosie borowikowym podana z polentą i szpinakiem 160/350g54 zł
Policzki wołowe duszone w winie podane z sałatką z kiszonej kapusty i pierogami z kaszą gryczaną 180/450g44 zł
Żeberka wieprzowe marynowane w sosie BBQ z domowymi frytkami i kapustą zasmażaną 300/500g42 zł
Filet z kurczaka z sosem orzechowym podany z razowymi kopytkami i bukietem sałat 180/350g38 zł

Ryby

Pstrąg w całości podany z sałatką ze słodko-kwaśnego selera, orzechami laskowymi i rukolą 300/400g 39 zł
Filet z łososia z pieczonym topinamburem i czarnym makaronem z pomidorkami cherry 180/350g49 zł

Dania bezmięsne

Placki szpinakowo - gryczane z sosem borowikowym i sałatami 3szt.34 zł
Tarta grzybowo - porowa podana z bukietem sałat 250g29 zł
Pierogi z łososiem i serem ricotta podane w aromacie rozmarynu 250g29 zł

Menu dla dzieci

Złocisty filet z kurczaka panierowany z roześmianymi ziemniaczanymi buźkami i mizerią 80/190g25 zł
Spaghetti z pomidorowym sosem 350g21 zł

Desery

Mus z domowego twarożku z migdałami i rodzynkami w likierze Amaretto 120g17 zł
Torcik czekoladowy z orzechami włoskimi podany z sosem wiśniowym i bitą śmietaną 150g17 zł
Szarlotka z cynamonem i rodzynkami podana na ciepło z sosem angielskim 160g15 zł
Lody z białej czekolady z sosem malinowym 170g18 zł
Sorbet mango z marakują podany z sosem wiśniowym 170g17 zł