Przyjęcia weselne 2018Obiady weselne 2018Przyjęcia weselne 2019Obiady weselne 2019

Obiady weselne 2019

OBIAD WESELNY: 130 PLN / os.

Lampka wina musującego na powitanie
Powitanie chlebem i solą

ZUPA DO WYBORU:
- Tradycyjny rosół z makaronem
- Zupa jarzynowa z płateczkami

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Zrazy zawijane z farszem cebulowym w sosie kminkowym z gotowanymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
- Filet z kurczaka w sosie z zielonego pieprzu z puree ziemniaczanym i surówką z białej kapusty

DESER DO WYBORU:
- Domowa szarlotka z cynamonem i rodzynkami podana z sosem angielskim
- Delikatny mus śmietankowo – truskawkowy

ZIMNA PŁYTA:
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Parfait z wątróbki drobiowej
Jaja z musem majonezowo –  szczypiorkowym
Śledzie z cebulką w śmietanie z jabłkiem
Tymbaliki drobiowe z sosem z czerwonej cebulki
Sałatki:
- tradycyjna jarzynowa
- porowa z ementalerem i kukurydzą
Pieczywo

NAPOJE BEZALKOHOLOWE
(NIELIMITOWANE):
Kawa, herbata
Woda mineralna niegazowana
Soki owocowe

OBIAD WESELNY: 150 PLN / os.

Lampka wina musującego na powitanie
Powitanie chlebem i solą

ZUPA DO WYBORU:
- Aksamitny krem cebulowy z grzankami
- Krem z warzyw mieszanych

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Eskalopki z kurczaka z sosem grzybowym podane z gotowanymi ziemniaczkami i surówką z włoskiej kapusty
- Karczek pieczony w sosie z czosnku palonego z puree ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi
- Filet z indyka w kremowym sosie z białych warzyw podany z kopytkami i szpinakiem

DESER DO WYBORU:
- Mus czekoladowy z sosem wiśniowym i bitą śmietaną
- Puchar lodowy z bitą śmietaną
- Panna Cotta z sosem truskawkowym

ZIMNA PŁYTA:
Tradycyjny pasztet staropolski
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Terrina warzywna z koktajlowym sosem
Mini tarty z grzybami
Pieczarki faszerowane
Jaja z musem majonezowo – szczypiorkowym
Grillowane warzywa z sosem czosnkowym
Śledź po kaszubsku w pomidorach
Sałatki:
- z kapusty pekińskiej i warzyw
- z ryżem i wędzonym kurczakiem
Pieczywo

NAPOJE BEZALKOHOLOWE
(NIELIMITOWANE):
Kawa, herbata
Woda mineralna niegazowana
Soki owocowe

OBIAD WESELNY: 180 PLN / os.

Lampka wina musującego na powitanie
Powitanie chlebem i solą
   
PRZYSTAWKA DO WYBORU:
- Parfait z wątróbki drobiowej podany na sałacie z dresingiem balsamicznym
- Rolada z kurczaka w sosie ze słodkiej papryki

ZUPA DO WYBORU:
- Zupa szczawiowa z buncem
- Krem kalafiorowy
- Krem chrzanowy

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Filet z kurczaka w sosie porowo – jabłkowym z krokiecikami ziemniaczanymi i sałatką
z marynowanych buraczków, cebuli i rukoli
- Schab pieczony w sosie grzybowym z puree ziemniaczanym i modrą kapustą
- Fileciki z indyka w sosie zielonego pieprzu z puree z marchewki z morelą i bukietem sałat

DESER DO WYBORU:
- Sałatka owocowa z likierem miętowym
- Sorbet malinowy z sosem wiśniowym i bitą śmietaną
- Chrupiące płatki przekładane puszystym kremem podane z sosem bakaliowym

ZIMNA PŁYTA:
Karczek szpikowany śliwkami z kminkiem
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Jaja z musem chrzanowym
Śledzie z cebulką w śmietanie z jabłkiem
Tymbaliki drobiowe z sosem z czerwonej cebulki
Mini tarty warzywne
Mini tarty z pisaladier
Pieczarki faszerowane
Terrina warzywna z koktajlowym sosem
Sałatki:
- tradycyjna jarzynowa
- z ryżem i wędzonym kurczakiem
Sosy: tatarski, paprykowy, czosnkowy
Pieczywo

NAPOJE BEZALKOHOLOWE
(NIELIMITOWANE):
Kawa, herbata
Woda mineralna niegazowana
Soki owocowe

OBIAD WESELNY: 200 PLN / os.

Lampka wina musującego na powitanie
Powitanie chlebem i solą

PRZYSTAWKA DO WYBORU:
- Roladki z cukinii grillowanej z serem mozarella z sosem bazyliowym i kompozycją sałat
- Carpaccio wołowe z tartym serem Parmezan i rukolą  
- Łosoś marynowany w białym winie i pomarańczach podany z bukietem sałat
  
ZUPA DO WYBORU:
- Krem pomidorowy z pesto bazyliowym
- Krem brokułowy z prażonymi migdałami
- Zupa z groszku łuskanego z grzankami

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Fileciki z indyka zawinięte w wędzony boczek z kremową zapiekanką ziemniaczaną i fasolką szparagową
- Rolada schabowa nadziewana pikantnym mięsem indyczym w sosie grzybowym podana z kluseczkami śląskimi i modrą kapustą
- Roladka z kurczaka ze szpinakiem podana z risotto bazyliowym i gotowanymi warzywami

DESER DO WYBORU:
- Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i musem malinowym
- Lody Malaga z sosem rodzynkowo - rumowym  
- Mus z domowego twarożku z migdałami i rodzynkami w likierze Amaretto  
- Mrożony deser śmietankowy z malinami  

ZIMNA PŁYTA:
Tradycyjny pasztet staropolski
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Parfait z wątróbki drobiowej
Mini tarty ze szpinakiem i serem typu feta
Mini tarty z grzybami
Jaja z musem majonezowo-szczypiorkowym
Róże z łososia serwowane na rukoli
z jogurtowym sosem
Ryba z warzywnym jullinne w pomidorach
Śledzie z cebulką w śmietanie z jabłkiem
Mozzarella podana z pomidorami i sosem bazyliowym
Terrina warzywna z koktajlowym sosem
Sałatki:
- porowa z ementalerem i kukurydzą
- z ryżem i wędzonym kurczakiem
Sosy: tatarski, paprykowy, czosnkowy
Pieczywo

NAPOJE BEZALKOHOLOWE
(NIELIMITOWANE):
Kawa, herbata
Woda mineralna niegazowana
Soki owocowe

NA SPECJALNE ZAMÓWIENIE:

Torty – 14 PLN / osobę
Frambolade - Wyśmienity tort na cieście biszkoptowym, z masą na bazie białej czekolady i puszystej bitej śmietany, przełożony malinową galaretką w całości pokryty masą marcepanową
Tiramisu - Tort na cieście biszkoptowym, nasączony kawą i Amaretto, przekładany masą na bazie bitej śmietany i serka mascarpone 
Czarny las - Tort na cieście biszkoptowym, z musem z gorzkiej czekolady, przełożony wiśniami i masą na bazie bitej śmietany i wiśniówki w całości pokryty masą marcepanową
Czekoladowy - Tort na ciemnym cieście biszkoptowym, z musem dwóch wspaniale uzupełniających się smaków (słodkiej białej i ciemnej gorzkiej czekolady)
Gruszka z maliną - Owocowy tort na jasnym cieście biszkoptowym, przekładany musem malinowym oraz gruszkowym
Marakuja z białą czekoladą - Wspaniały tort na jasnym cieście biszkoptowym, z masą na bazie białej czekolady i bitej śmietany, przełożony musem z egzotycznej marakui  w całości pokryty masą marcepanową
Rafaello - Tort na cieście biszkoptowym, klasyka smaku Rafaello, w całości obsypany kokosem

Świeże owoce sezonowe filetowane podane na półmiskach – 12 PLN / osobę

Słodka płyta – 27 PLN / os.
Domowa szarlotka z cynamonem i rodzynkami
Ciasto jogurtowe z brzoskwinią
Kruche babeczki z puszystym kremem i bakaliami
Kruche babeczki z musem czekoladowym i karmelizowaną wiśnią
Carpaccio z ananasa z musem truskawkowym

Do stołu szwedzkiego podane na zimno:   

Kurczę pieczone w całości z wątróbką i grzankami – 95 PLN / szt. – dla 15 osób   
Kaczka pieczona z bakaliowym musem – 160 PLN / szt. – dla 15 osób   
Szczupak pieczony w całości z warzywami – 360 PLN / szt. – dla 25 osób   
Łosoś gotowany ze szpinakowym farszem – 850 PLN / szt. – dla 50 osób   
   
Do stołu szwedzkiego podane na ciepło:                                                                                                                                                                     
Udziec wieprzowy pieczony z kością – 940 PLN / szt. – dla 30 osób   
Szynka wędzona z kością – 1350 PLN / szt. – dla 30 osób