OBIADY WESELNE 2021
OBIAD WESELNY: 120 PLN / os.
Lampka wina musującego na powitanie
Powitanie chlebem i solą
ZUPA DO WYBORU:
- Tradycyjny rosół z makaronem
- Aksamitny krem cebulowy z grzankami
DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym z puree ziemniaczanym i surówką z białej kapusty
- Schab pieczony z sosem myśliwskim z gotowanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną
DESER DO WYBORU:
- Domowa szarlotka z cynamonem i rodzynkami podana z sosem angielskim
- Delikatny mus śmietankowo – truskawkowy
ZIMNA PŁYTA:
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Parfait z wątróbki drobiowej
Śledzie z cebulką w śmietanie z jabłkiem
Tymbaliki drobiowe z sosem z czerwonej cebulki
Jaja z musem majonezowo – szczypiorkowym
Sałatki:
- tradycyjna jarzynowa
- porowa z ementalerem i kukurydzą
Pieczywo
NAPOJE BEZALKOHOLOWE:
Woda mineralna niegazowana (nielimitowana)
OBIAD WESELNY: 145 PLN / os.
Lampka wina musującego na powitanie
Powitanie chlebem i solą
ZUPA DO WYBORU:
- Krem pomidorowy z pesto bazyliowym
- Krem z warzyw mieszanych
DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Karczek pieczony w sosie z czosnku palonego z puree ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi
- Fileciki z indyka w sosie zielonego pieprzu z puree z marchewki z morelą i bukietem sałat
DESER DO WYBORU:
- Mus czekoladowy z sosem wiśniowym i bitą śmietaną
- Panna Cotta z sosem truskawkowym
ZIMNA PŁYTA:
Tradycyjny pasztet staropolski
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Mini tarty z grzybami
Pieczarki faszerowane
Grillowane warzywa z sosem czosnkowym
Terrina warzywna z koktajlowym sosem
Tymbaliki drobiowe z sosem z czerwonej cebulki
Śledź po kaszubsku w pomidorach
Jaja z musem majonezowo – szczypiorkowym
Sałatki:
- z kapusty pekińskiej i warzyw
- z ryżem i wędzonym kurczakiem
Pieczywo
NAPOJE BEZALKOHOLOWE:
Woda mineralna niegazowana (nielimitowana)
OBIAD WESELNY: 175 PLN / os.
Lampka wina musującego na powitanie
Powitanie chlebem i solą
PRZYSTAWKA DO WYBORU:
- Parfait z wątróbki drobiowej podany na sałacie z dresingiem balsamicznym
- Rolada z kurczaka w sosie ze słodkiej papryki
ZUPA DO WYBORU:
- Zupa szczawiowa z buncem
- Krem brokułowy z prażonymi migdałami
DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Filet z kurczaka w sosie porowo – jabłkowym z krokiecikami ziemniaczanymi i sałatką z marynowanych buraczków, cebuli i rukoli
- Fileciki z indyka zawinięte w wędzony boczek z kremową zapiekanką ziemniaczaną i fasolką szparagową
- Policzki wieprzowe duszone podane z pierogami z kaszą gryczaną i sałatką z kiszonej kapusty
DESER DO WYBORU:
- Chrupiące płatki przekładane puszystym kremem podane z sosem bakaliowym
- Sałatka owocowa z likierem miętowym
- Tarta cytrynowa z bitą śmietaną
- Sorbet malinowy z sosem wiśniowym i bitą śmietaną
ZIMNA PŁYTA:
Karczek szpikowany śliwkami z kminkiem
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Mini tarty warzywne
Mini tarty z pisaladier
Pieczarki faszerowane
Śledzie z cebulką w śmietanie z jabłkiem
Tymbaliki drobiowe z sosem z czerwonej cebulki
Terrina warzywna z koktajlowym sosem
Jaja z musem chrzanowym
Sałatki:
- tradycyjna jarzynowa
- z ryżem i wędzonym kurczakiem
Sosy: tatarski, paprykowy, czosnkowy
Pieczywo
NAPOJE BEZALKOHOLOWE:
Woda mineralna niegazowana (nielimitowana)
OBIAD WESELNY: 195 PLN / os.
Lampka wina musującego na powitanie
Powitanie chlebem i solą
PRZYSTAWKA DO WYBORU:
- Roladki z cukinii grillowanej z serem mozarella z sosem bazyliowym i kompozycją sałat
- Carpaccio wołowe z tartym serem Parmezan i rukolą
- Łosoś marynowany w białym winie i pomarańczach podany z bukietem sałat
ZUPA DO WYBORU:
- Krem z pietruszki z dodatkiem gruszki i oliwą szczypiorkową
- Zupa z groszku łuskanego z grzankami
DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Rolada schabowa nadziewana pikantnym mięsem indyczym w sosie grzybowym podana z kluseczkami śląskimi i modrą kapustą
- Roladka z kurczaka ze szpinakiem podana z risotto bazyliowym i gotowanymi warzywami
- Polędwiczka wieprzowa zapiekana z oscypkiem podana z puree ziemniaczano – chrzanowym i sosem na zakwasie żytnim
DESER DO WYBORU:
- Sernik miętowy z gorzką czekoladą z sosem z kiwi
- Mus z domowego twarożku z migdałami i rodzynkami w likierze Amaretto
- Lody Malaga z sosem rodzynkowo - rumowym
- Sorbet mango z marakują podany z sosem truskawkowym
ZIMNA PŁYTA:
Tradycyjny pasztet staropolski
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Parfait z wątróbki drobiowej
Róże z łososia serwowane na rukoli z jogurtowym sosem
Mini tarty ze szpinakiem i serem typu feta
Mini tarty z grzybami
Mozzarella podana z pomidorami i sosem bazyliowym
Ryba z warzywnym jullinne w pomidorach
Śledzie z cebulką w śmietanie z jabłkiem
Terrina warzywna z koktajlowym sosem
Jaja z musem majonezowo-szczypiorkowym
Sałatki:
- porowa z ementalerem i kukurydzą
- z ryżem i wędzonym kurczakiem
Sosy: tatarski, paprykowy, czosnkowy
Pieczywo
NAPOJE BEZALKOHOLOWE:
Woda mineralna niegazowana (nielimitowana)
NA SPECJALNE ZAMÓWIENIE:
Torty – 16 PLN / osobę
Frambolade - Wyśmienity tort na cieście biszkoptowym, z masą na bazie białej czekolady i puszystej bitej śmietany, przełożony malinową galaretką w całości pokryty masą marcepanową
Tiramisu - Tort na cieście biszkoptowym, nasączony kawą i Amaretto, przekładany masą na bazie bitej śmietany i serka mascarpone
Czarny las - Tort na cieście biszkoptowym, z musem z gorzkiej czekolady, przełożony wiśniami i masą na bazie bitej śmietany i wiśniówki w całości pokryty masą marcepanową
Czekoladowy - Tort na ciemnym cieście biszkoptowym, z musem dwóch wspaniale uzupełniających się smaków (słodkiej białej i ciemnej gorzkiej czekolady)
Gruszka z maliną - Owocowy tort na jasnym cieście biszkoptowym, przekładany musem malinowym oraz gruszkowym
Marakuja z białą czekoladą - Wspaniały tort na jasnym cieście biszkoptowym, z masą na bazie białej czekolady i bitej śmietany, przełożony musem z egzotycznej marakui w całości pokryty masą marcepanową
Rafaello - Tort na cieście biszkoptowym, klasyka smaku Rafaello, w całości obsypany kokosem
Świeże owoce sezonowe filetowane podane na półmiskach – 17 PLN / osobę
Słodka płyta – 35 PLN / os.
Domowa szarlotka z cynamonem i rodzynkami
Ciasto jogurtowe z brzoskwinią
Kruche babeczki z puszystym kremem i bakaliami
Kruche babeczki z musem czekoladowym i karmelizowaną wiśnią
Carpaccio z ananasa z musem truskawkowym
Do stołu szwedzkiego podane na zimno:
Kurczę pieczone w całości z wątróbką i grzankami – 95 PLN / szt. – dla 15 osób
Kaczka pieczona z bakaliowym musem – 160 PLN / szt. – dla 15 osób
Szczupak pieczony w całości z warzywami – 360 PLN / szt. – dla 25 osób
Łosoś gotowany ze szpinakowym farszem – 850 PLN / szt. – dla 50 osób
Do stołu szwedzkiego podane na ciepło:
Udziec wieprzowy pieczony z kością – 940 PLN / szt. – dla 30 osób
Szynka wędzona z kością – 1350 PLN / szt. – dla 30 osób