Przyjęcia weselne 2018Obiady weselne 2018Przyjęcia weselne 2019Obiady weselne 2019

Przyjęcia weselne 2018

PRZYJĘCIE WESELNE: 185 PLN / os.

Lampka wina musującego na powitanie
Powitanie chlebem i solą

ZUPA DO WYBORU:
- Tradycyjny rosół z makaronem
- Zupa jarzynowa z płateczkami

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Zrazy zawijane z farszem cebulowym w sosie kminkowym z gotowanymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
- Filet z kurczaka w sosie z zielonego pieprzu z puree ziemniaczanym i surówką z białej kapusty

DESER DO WYBORU:
- Domowa szarlotka z cynamonem i rodzynkami podana z sosem angielskim
- Delikatny mus śmietankowo – truskawkowy

ZIMNA PŁYTA:
Karczek szpikowany śliwkami z kminkiem
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Jaja z musem chrzanowym
Śledzie z cebulką w śmietanie z jabłkiem
Tymbaliki drobiowe z sosem z czerwonej cebulki
Mini tarty warzywne
Mini tarty z pisaladier
Terrina warzywna z koktajlowym sosem
Sałatki:
- tradycyjna jarzynowa
- z ryżem i wędzonym kurczakiem
Sosy: tatarski, paprykowy, czosnkowy
Pieczywo

SŁODKA PŁYTA:
- Kruche babeczki z puszystym kremem i bakaliami
- Kruche babeczki z musem czekoladowym i karmelizowaną wiśnią
- Ciasto jogurtowe z brzoskwinią

I DANIE CIEPŁE DO WYBORU:
- Gołąbek w sosie pieczarkowym
- Bigos staropolski

II DANIE CIEPŁE DO WYBORU:
- Barszcz czerwony z krokietem
- Żurek staropolski

NAPOJE BEZALKOHOLOWE
(NIELIMITOWANE):
Kawa, herbata
Woda mineralna niegazowana
Soki owocowe

NAPOJE ALKOHOLOWE PŁATNE DODATKOWO:
Wino: rabat 15%
Piwo: rabat 15%

PRZYJĘCIE WESELNE: 195 PLN / os.

Lampka wina musującego na powitanie
Powitanie chlebem i solą

ZUPA DO WYBORU:
- Aksamitny krem cebulowy z grzankami
- Krem z warzyw mieszanych

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Eskalopki z kurczaka z sosem grzybowym podane z gotowanymi ziemniaczkami i surówką z włoskiej kapusty
- Karczek pieczony w sosie z czosnku palonego z puree ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi
- Filet z indyka w kremowym sosie z białych warzyw podany z kopytkami i szpinakiem

DESER DO WYBORU:
- Mus czekoladowy z sosem wiśniowym i bitą śmietaną
- Puchar lodowy z bitą śmietaną
- Panna Cotta z sosem truskawkowym

ZIMNA PŁYTA:
Tradycyjny pasztet staropolski
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Parfait z wątróbki drobiowej
Mini tarty ze szpinakiem i serem typu feta
Mini tarty z grzybami
Jaja z musem majonezowo-szczypiorkowym
Śledzie z cebulką w śmietanie z jabłkiem
Terrina warzywna z koktajlowym sosem
Sałatki:
- porowa z ementalerem i kukurydzą
- z ryżem i wędzonym kurczakiem
Sosy: tatarski, paprykowy, czosnkowy
Pieczywo

SŁODKA PŁYTA:
- Kruche babeczki z puszystym kremem i bakaliami
- Kruche babeczki z musem czekoladowym i karmelizowaną wiśnią
- Szarlotka domowa

I DANIE CIEPŁE DO WYBORU:
- Gulasz drobiowy
- Naleśniki z pieczarkami i warzywami zapiekane z serem

II DANIE CIEPŁE DO WYBORU:
- Barszcz czerwony z krokietem
- Żurek staropolski

NAPOJE BEZALKOHOLOWE
(NIELIMITOWANE):
Kawa, herbata
Woda mineralna niegazowana
Soki owocowe

NAPOJE ALKOHOLOWE PŁATNE DODATKOWO:
Wino: rabat 15%
Piwo: rabat 15%

PRZYJĘCIE WESELNE: 245 PLN / os.

Lampka wina musującego na powitanie
Powitanie chlebem i solą
   
PRZYSTAWKA DO WYBORU:
- Parfait z wątróbki drobiowej podany na sałacie z dresingiem balsamicznym
- Rolada z kurczaka w sosie ze słodkiej papryki

ZUPA DO WYBORU:
- Zupa szczawiowa z buncem
- Krem kalafiorowy
- Krem chrzanowy

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Filet z kurczaka w sosie porowo – jabłkowym z krokiecikami ziemniaczanymi i sałatką z marynowanych buraczków, cebuli i rukoli
- Schab pieczony w sosie grzybowym z puree ziemniaczanym i modrą kapustą
- Fileciki z indyka w sosie zielonego pieprzu z puree z marchewki z morelą i bukietem sałat

DESER DO WYBORU:
- Sałatka owocowa z likierem miętowym
- Sorbet malinowy z sosem wiśniowym i bitą śmietaną
- Chrupiące płatki przekładane puszystym kremem podane z sosem bakaliowym

ZIMNA PŁYTA:
Karczek szpikowany śliwkami z kminkiem
Pasztet z leśnymi grzybami
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Mini tarty warzywne
Mini tarty z pisaladier
Tymbaliki drobiowe z sosem z czerwonej cebulki
Ruloniki z grillowanej cukinii z mozzarellą
Mozzarella podana z pomidorami i sosem bazyliowym
Grillowane warzywa z sosem czosnkowym
Jaja z musem majonezowo-szczypiorkowym
Śledzie z cebulką w śmietanie z jabłkiem
Sałatki:
- z kapusty pekińskiej z warzywami
- z ryżem i wędzonym kurczakiem
Sosy: tatarski, paprykowy, z kiszonego ogórka
Pieczywo

SŁODKA PŁYTA:
- Kruche babeczki z puszystym kremem i bakaliami
- Kruche babeczki z musem czekoladowym i karmelizowaną wiśnią
- Sernik z kruszonką
- Szarlotka domowa

I DANIE CIEPŁE DO WYBORU:
- Gulasz drobiowy
- Naleśniki z pieczarkami i warzywami zapiekane z serem

II DANIE CIEPŁE DO WYBORU:
- Barszcz czerwony z krokietem
- Żurek staropolski

NAPOJE BEZALKOHOLOWE
(NIELIMITOWANE):
Kawa, herbata
Woda mineralna niegazowana
Soki owocowe

NAPOJE ALKOHOLOWE PŁATNE DODATKOWO:
Wino: rabat 15%
Piwo: rabat 15%

PRZYJĘCIE WESELNE: 295 PLN / os.

Lampka wina musującego na powitanie
Powitanie chlebem i solą

PRZYSTAWKA DO WYBORU:
- Roladki z cukinii grillowanej z serem mozarella z sosem bazyliowym i kompozycją sałat
- Carpaccio wołowe z tartym serem Parmezan i rukolą  
- Łosoś marynowany w białym winie i pomarańczach podany z bukietem sałat

ZUPA DO WYBORU:
- Krem pomidorowy z pesto bazyliowym
- Krem brokułowy z prażonymi migdałami
- Zupa z groszku łuskanego z grzankami

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Fileciki z indyka zawinięte w wędzony boczek z kremową zapiekanką ziemniaczaną i fasolką szparagową
- Rolada schabowa nadziewana pikantnym mięsem indyczym w sosie grzybowym podana z kluseczkami śląskimi i modrą kapustą
- Roladka z kurczaka ze szpinakiem podana z risotto bazyliowym i gotowanymi warzywami

DESER DO WYBORU:
- Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i musem malinowym
- Lody Malaga z sosem rodzynkowo - rumowym  
- Mus z domowego twarożku z migdałami i rodzynkami w likierze Amaretto  
- Mrożony deser śmietankowy z malinami  

ZMNA PŁYTA:
Schab w majeranku
Pasztet z leśnymi grzybami
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Parfait z wątróbki drobiowej
Róże z łososia serwowane na rukoli z jogurtowym sosem
Ruloniki z łososia wędzonego z twarożkiem
Mini tarty ze szpinakiem i serem typu feta
Mini tarty z grzybami
Pieczarki faszerowane
Mozzarella podana z pomidorami i sosem bazyliowym
Tymbaliki drobiowe z sosem z czerwonej cebuli
Jaja z musem majonezowo –  szczypiorkowym
Grillowane warzywa z sosem czosnkowym
Deska serów
Śledzie z cebulką w śmietanie z jabłkiem
Sałatki:
- z ryżem i wędzonym kurczakiem
- sałaty mieszane ze świeżymi warzywami
Sosy: chrzanowy, czosnkowy, paprykowy
Pieczywo

SŁODKA PŁYTA:
- Kruche babeczki z puszystym kremem i bakaliami
- Kruche babeczki z musem czekoladowym i karmelizowaną wiśnią
- Sernik z kruszonką
- Ciasto czekoladowe
- Szarlotka domowa

I DANIE CIEPŁE DO WYBORU:
- Szynka wieprzowa duszona z grzybami podana z ziemniaczkami pieczonymi i modrą kapustą
- Udziec indyczy ze szpinakiem w sosie czosnkowym z ryżem i warzywami

II DANIE CIEPŁE DO WYBORU:
- Barszcz czerwony z krokietem
- Żurek staropolski

NAPOJE BEZALKOHOLOWE
(NIELIMITOWANE):
Kawa, herbata
Woda mineralna niegazowana
Soki owocowe

NAPOJE ALKOHOLOWE PŁATNE DODATKOWO:
Wino: rabat 15%
Piwo: rabat 15%

NA SPECJALNE ZAMÓWIENIE:


Torty – 14 PLN / osobę
Frambolade - Wyśmienity tort na cieście biszkoptowym, z masą na bazie białej czekolady i puszystej bitej śmietany, przełożony malinową galaretką w całości pokryty masą marcepanową
Tiramisu - Tort na cieście biszkoptowym, nasączony kawą i Amaretto, przekładany masą na bazie bitej śmietany i serka mascarpone 
Czarny las - Tort na cieście biszkoptowym, z musem z gorzkiej czekolady, przełożony wiśniami i masą na bazie bitej śmietany i wiśniówki w całości pokryty masą marcepanową
Czekoladowy - Tort na ciemnym cieście biszkoptowym, z musem dwóch wspaniale uzupełniających się smaków (słodkiej białej i ciemnej gorzkiej czekolady)
Gruszka z maliną - Owocowy tort na jasnym cieście biszkoptowym, przekładany musem malinowym oraz gruszkowym
Marakuja z białą czekoladą - Wspaniały tort na jasnym cieście biszkoptowym, z masą na bazie białej czekolady i bitej śmietany, przełożony musem z egzotycznej marakui  w całości pokryty masą marcepanową
Rafaello - Tort na cieście biszkoptowym, klasyka smaku Rafaello, w całości obsypany kokosem

Świeże owoce sezonowe filetowane podane na półmiskach – 12 PLN / osobę

Do stołu szwedzkiego podane na zimno:   
Kurczę pieczone w całości z wątróbką i grzankami – 95 PLN / szt. – dla 15 osób   
Kaczka pieczona z bakaliowym musem – 160 PLN / szt. – dla 15 osób   
Szczupak pieczony w całości z warzywami – 360 PLN / szt. – dla 25 osób   
Łosoś gotowany ze szpinakowym farszem – 850 PLN / szt. – dla 50 osób   
   
Do stołu szwedzkiego podane na ciepło:
Udziec wieprzowy pieczony z kością – 940 PLN / szt. – dla 30 osób   
Szynka wędzona z kością – 1350 PLN / szt. – dla 30 osób