Aktualności
SPOTKANIA WIGILIJNE 2025
SPOTKANIA WIGILIJNE 2025
MENU WIGILIJNE – dla rezerwacji powyżej 15 osób przygotowywane na specjalne zamówienie
PRZYSTAWKI:
Roladki z Matiasa z dodatkiem marynowanej w śmietanie cebulki i jabłka 39,-
Tatar ze śledzia z kiszonym pomidorem i dresingiem z gorczycy 42,-
Parfait z wątróbek z sałatką z pieczonej marchewki z granatem i kolendrą 42,-
Pasztet pieczony z suszoną żurawiną z sosem tatarskim 42,-
Rolada z kurczaka z suszonymi śliwkami w sosie ze słodkiej papryki 44,-
ZUPY:
Tradycyjny żurek z jajkiem 27,-
Krem z pieczonych białych warzyw 27,-
Krem cebulowy 27,-
Barszcz czerwony z uszkami 32,-
Flaczki z boczniaków i warzyw korzeniowych 32,-
DANIA GŁÓWNE:
MIĘSA:
Filet z kurczaka w sosie porowo – jabłkowym z ziemniakami opiekanymi w ziołach i bukietem sałat 49,-
Szynka wieprzowa pieczona w ziołach z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi 58,-
Karczek pieczony z sosem śliwkowym z grillowanymi warzywami korzeniowymi i pieczonym jarmużem 58,-
Schab pieczony w sosie grzybowym z puree ziemniaczanym i zasmażaną modrą kapustą 59,-
Udziec cielęcy w sosie własnym podany z kopytkami i pieczonymi buraczkami z miodem i żurawiną 79,-
RYBY:
Miruna panierowana z ziemniakami opiekanymi i surówką z kapusty kiszonej 52,-
Filety z miruny w sosie kaparowym z puree ziemniaczanym i surówką z czerwonej kapusty 52,-
Pstrąg cały z sałatką z słodko-kwaśnego selera, orzechów laskowych i rukoli 59,-
WEGE:
Pierogi z kapustą i grzybami 38,-
Ravioli z burakiem, śliwką suszoną i chili 44,-
Ravioli z borowikiem, serem Ricotta i Grana Padano 49,-
DESERY:
Świąteczna szarlotka z cynamonem i rodzynkami podana na ciepło z sosem waniliowym i bitą śmietaną 29,-
Fondant czekoladowy z sosem z czerwonej porzeczki i bitą śmietaną 32,-
Ciasto marchewkowe z kremem waniliowym 29,-
Mus czekoladowy z sosem malinowym 29,-
Kompot z suszu 250ml 16,-
STÓŁ SZWEDZKI (zimna płyta) – 89,00 PLN / os.
Tradycyjny pasztet staropolski
Półmisek wędlin i kiełbas
Mini tarty z grzybami
Mini tarty ze szpinakiem i serem feta
Sałatka jarzynowa
Sałaty mieszane z warzywami
Śledź z cebulką w śmietanie z jabłkiem
Pieczywo
Woda mineralna niegazowana (nielimitowana)
Dodatkowo nielimitowana kawa i herbata w cenie 15,00 zł/os
STÓŁ SZWEDZKI (zimna płyta) – 115,00 PLN / os.
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Pasztet z leśnymi grzybami
Ryba po grecku
Półmisek warzyw piklowanych
Śledź po kaszubsku w pomidorach
Mini tarty z grzybami
Tymbaliki rybne z sosem z czerwonej cebulki
Sałaty mieszane ze świeżymi warzywami
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sosy: chrzanowy, tatarski, z kiszonego ogórka
Pieczywo
Woda mineralna niegazowana (nielimitowana)
Dodatkowo nielimitowana kawa i herbata w cenie 15,00 zł/os
STÓŁ SZWEDZKI WIGILIJNY ( zimna płyta i ciepłe dania) – 169,00 PLN / os.
Na zimno:
Tradycyjny pasztet staropolski
Półmisek tradycyjnych wędlin i kiełbas
Mini tarty ze szpinakiem i serem typu feta
Mini tarty z grzybami
Tymbaliki rybne
Śledzie z cebulką w śmietanie z jabłkiem
Sałaty mieszane ze świeżymi warzywami
Sałatka ziemniaczana z chrzanem i czerwoną cebulką
Pieczywo
Na ciepło:
Barszcz czerwony
Krokiety mięsne
Pierogi z kapustą i grzybami
Na słodko:
Szarlotka z rodzynkami i cynamonem
Ciasto marchewkowe z kremem waniliowym
Woda mineralna niegazowana (nielimitowana)
Dodatkowo nielimitowana kawa i herbata w cenie 15,00 zł/os